Sibbe-siskojen joulukonsertti

Kesto n. 60 min.
Käsiohjelma: 17/15/12 euroa

Yhteistyössä Hauho-Seura ry ja Hauhon seurakunta

Sibbe-siskojen joulukonsertissa soivat raikkaat sävelet

Sibelius-kodin kesämatineoistakin tuttu neljän muusikon (Liisa Hytti, Dóra Lukács, Iina Sihvonen, Veera Tapanainen) yhtye Sibbe-siskot laajensi ohjelmistoaan jouluiseen suuntaan ja pitää joulun alla neljä tunnelmallista konserttia Hämeenlinnassa ja sen lähikunnissa (tarkemmat tiedot konserteista alla). Konsertti koostuu sekä soittajien sovittamista, perinteisistä joululauluista että uusista, Sibbe-siskojen itse säveltämistä joululauluista. Sävellyksissään he ovat tuoneet esille teemoja, joista joululaulut eivät ehkä yleensä kerro. Sovituksissa he ovat etsineet uusia tapoja tulkita esimerkiksi Sibeliuksen tuttuja joululauluja ja hakeneet inspiraatiota muun muassa Madonnalta. Konsertti on monipuolinen kokonaisuus, jossa kuulija saa kokea musiikin kautta sekä herkkää tunnelmointia että raikasta alkuvoimaa.

Sibbe-siskot on neljästä ammattimuusikosta koostuva yhtye, joka sai alkunsa vuonna 2015 Tampereen ammattikorkeakoulun käytävillä, kun ystävykset halusivat ryhtyä tekemään musiikkia yhdessä. Porukan yhdessä pitävä voima onkin juuri ystävyys ja rakkaus musiikkia kohtaan. Sibbe-siskot pitävät suuressa arvossa musiikin voimaa, hauskoja sovitusideoita ja harjoituksia, joissa harjoittelemisen ohella nauretaan paljon ja syödään yhdessä.

Yhtyeen kahdella jäsenellä on juuret Hämeenlinnassa (Sihvonen, Tapanainen) ja Sibbe-siskot esiintyivätkin ensimmäistä kertaa yhdessä juuri Hämeenlinnassa, Sibeliuksen syntymäkodin kesämatineassa 2016. Sen jälkeen he ovat olleet pysyvä osa kesämatineoiden ohjelmistoa ja keikkailleet eri tilaisuuksissa, mm. Sibelius-fantasia -viikonloppu 2019, Tampereen Niittyjuhlat 2019, Iittalan Musiikkijuhlat 2019, Janakkalan Barokki 2019, Luther! -musiikkidraama 2019 ja Janakkalan musiikkipäivät 2019.

Yhtyeen instrumentteina ovat muun muassa laulu, viulu, poikkihuilu, saksofoni ja piano. Musiikissa kuuluu niin populaarimusiikki, improvisointi, kansanmusiikki, klassinen- kuin näyttämömusiikkikin. Sibbe-siskot ovat usein yhdistäneet musiikkiin myös sanataidetta, liikettä ja draamaa. Joulukonsertissa keskitytään lähinnä musiikkiin, mutta on mukaan mahtunut muutama runokin. Sibbe-siskot toivovat, että voisivat jouluisella konsertillaan tuoda iloa ja valoa pimeän talven keskelle ja tarjota kuulijalle mahdollisuuden hengähtää ja rauhoittua tunnelmallisen musiikin parissa.