Soi kunniaksi luojan

Musiikki on vahvasti osa kristillistä elämää. Lutherin teologian mukaan musiikki ei ole ihmisen keksintöä, vaan Jumalan luomislahja. Musiikilla ylistämme, iloitsemme ja kiitämme, sillä ilmaisemme myös surua, ikävää ja kaipausta. Musiikki kuuluu luonnollisena osana, luomislahjana inhimilliseen elämään.

Musiikista voimme nauttia laulaen, soittaen tai kuunnellen, yksin tai yhdessä. Yhteinen laulu on tärkeä osa seurakunnan yhteisöllisyyttä, se liittää meitä kaikenikäisiä toinen toisiimme. Virret elävät mukanamme erilaisissa elämän vaiheissa, virsistä voi saada voimaa, hoivaa ja lohdutusta. Virsien tehtävänä on lisäksi opettaa ja viedä evankeliumia eteenpäin. Laulaminen on myös lähellä rukousta, puhetta Jumalan kanssa. On sanottu, että laulava rukoilee kahdesti. Laulaessamme käytämme koko Luojan luomaa ihmettä, koko kehoamme, ajatuksiamme ja sieluamme.

Lauluisat-lauluryhmä

Kokoontumiskerrat: maanantai 21.10. ja 25.11.

Paikka: Hauhon seurakuntatalo

Aika: Kerran kuukaudessa maanantaisin klo 13-13.45

Tervetuloa mukaan aloittamaan uutta lauluryhmää joka kokoontuu kerran kuukaudessa. Voit yhdistää mukaan itsellesi myös lähetyspiirin joka jatkaa kahvitauon jälkeen vielä 30 min.

Päivän ohjelma: Lauluisat 45 min, kahvitauko 15 min ja lähetyspiiri 30 min, siis klo 13 – 14.30.

Laulamme yksiäänisesti säestyksen kanssa hengellisiä lauluja, virsiä laidasta laitaan uutta sekä vanhaa.

Hauhon kirkkokuoro

Paikka: Hauhon seurakuntatalo

Aika: tiistaisin klo 18.00–19.30

Kuoro on perinteistä kirkkomusiikkia ja uusia hengellisiä lauluja kirkkovuoden juhlapyhiin harjoitteleva aktiivinen kuoro. Halu oppia laulamaan puhtaasti ryhmässä, aktiivinen osallistuminen harjoituksiin ja jumalanpalveluksiin kuorona riittävät. Nuotinlukutaito ei välttämätön. Uusia kuorolaisia kaivataan toimintaan mukaan.

Hauhon veteraanikuoro

Harjoitukset tiistaisin klo 11 – 12 seurakuntatalolla kanttorin laatiman harjoitusaikataulun mukaisesti.

YouTubesta löytyy kuoron esiintymisiä nimellä Hauhon Veteraanikuoro.