Rippikoulu

Rippikoulun perusta on kristillisessä kasteessa ja seurakunnan tehtävänä on opettaa jäsenilleen kasteen merkitystä.

Rippikoulun voi käydä aikaisintaan sinä vuonna, kun täyttää 15 vuotta, mutta myös myöhemmin voi rippikouluun tulla. Myös kirkkoon kuulumattomat voivat tulla rippikouluun ja halutessaan liittyä sen yhteydessä seurakunnan jäseneksi.

Vuonna 2008 syntyneille Hauhon seurakunnan jäsenille on lokakuun aikana postitettu rippikoulun kutsukirjeet. Mikäli olet syntynyt jonain muuna vuonna tai et ole Hauhon seurakunnan jäsen, mutta haluat rippikouluun, otathan yhteyttä työntekijöihin!

Hauhon seurakunnassa puoli vuotta kestävä rippikoulu alkaa ensimmäisenä adventtina ja päättyy kesällä konfirmaatioon, ja tähän väliin mahtuu erilaisia oman rippikouluryhmän kokoontumisia ja seurakunnan toimintoihin tutustumista. Kesällä toteutuu rippikoulun intensiivijakso, joka voi olla joko yöleiri tai päiväripari/päiväleiri.

Vuoden 2023 rippikoulu alkaa ensimmäisenä adventtina eli 27.11.2022 osallistumisella jumalanpalvelukseen, jonka jälkeen kirkossa on välittömästi aloitus- ja infotilaisuus uusille rippikoululaisille huoltajineen. Tämän jälkeen ripariryhmät ovat selvillä viimeistään heti joulukuun alussa ja tieto niistä postitetaan jokaiselle kotiin.

Rippikouluun ilmoittautuminen tapahtuu 31.10.-26.11. välisenä aikana sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta:

Ilmoittaudu rippikouluun tästä

Mikäli sähköisen ilmoittautumisen kanssa on ongelmia, on aloitustilaisuudessa vielä mahdollisuus ilmoittautua myös täyttämällä paperinen ilmoittautumislomake.

Jos rippikouluun liittyvät asiat mietityttävät tai mieleen tulee kysymyksiä ennen aloituspäivää, olethan yhteydessä meihin työntekijöihin!

seurakuntapastori Katja Verho, p. 040 8049282                                                                                                                                                    kirkkoherra Tapani Vanhanen, p. 040 8049281                                                                                                                            diakoni/nuorisotyönohjaaja Sanna Kuitunen, p. 040 8049285

sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@evl.fi