Rippikoulu

Rippikoulun perusta on kristillisessä kasteessa ja seurakunnan tehtävänä on opettaa jäsenilleen kasteen merkitystä.

Rippikoulun voi käydä aikaisintaan sinä vuonna, kun täyttää 15 vuotta, mutta myös myöhemmin voi rippikouluun tulla. Myös kirkkoon kuulumattomat voivat tulla rippikouluun ja halutessaan liittyä sen yhteydessä seurakunnan jäseneksi.

Hauhon seurakunnassa puoli vuotta kestävä rippikoulu alkaa ensimmäisenä adventtina ja päättyy kesällä konfirmaatioon, ja tähän väliin mahtuu erilaisia oman rippikouluryhmän kokoontumisia ja seurakunnan toimintoihin tutustumista.

Vuoden 2022 rippikoulu alkaa ensimmäisenä adventtina eli 28.11.2021 osallistumisella jumalanpalvelukseen, jonka jälkeen kirkossa on ilmoittautumis- ja infotilaisuus uusille rippikoululaisille huoltajineen. Tämän jälkeen ripariryhmät ovat selvillä jouluun mennessä ja tieto niistä postitetaan jokaiselle kotiin.

Rippikoulun kutsukirjeet v.2007 syntyneelle ikäluokalle on lähetetty lokakuussa. Mikäli et ole saanut kirjettä, mutta haluaisit rippikouluun, otathan yhteyttä työntekijöihin!