Yhteisvastuukeräyksellä 2024 autetaan nuoria.

Tee avusta totta. Tee kaverista totta.

Vuonna 2024 Yhteisvastuu auttaa nuoria, jotka kokevat syvää yksinäisyyttä tai ovat vaarassa syrjäytyä, menettää elämänhallintansa tai mahdollisuutensa hyvään elämään Suomessa ja maailmalla.

”Jos on iloisia tai surullisia uutisia, ei ole ketään kelle kertoa.” -Nuori, 17

Tämän vuoden kotimainen kumppanin HelsinkiMissio tarjoaa Yhteisvastuun tuella School to belong -ohjelmassa mukana oleville oppilaitoksille apuvälineet ja keinot nuoren yksinäisyyden tunnistamisesta ja puheeksi otosta avun tarjontaan. Yhteisvastuun tuella HelsinkiMissio pystyy myös mahdollistamaan ammatillista keskusteluapua, jotta nuori voi käsitellä yksinäisyyteen liittyviä ajatuksia ja niiden yhteyttä tunteisiin ja käyttäytymiseen.

 

Tee koulutuksesta totta.

Yhteisvastuukeräyksen tuella Kirkon Ulkomaanavun (KUA) katastrofirahasto tekee työtä Ugandassa kuudella pakolaisasutusalueella, jossa asuu yhteensä 1,5 miljoonaa pakolaisena maahan tullutta ihmistä. Heistä kolmasosa on kotoisin vuosikymmenien konfliktin runtelemasta Kongon demokraattisesta tasavallasta. Katastrofirahaston tuella autetaan esimerkiksi Nakivalen pakolaisasutusalueella eläviä pakolaisia ja paikallisia heikoimmassa asemassa olevia nuoria palaamaan kouluun.

 

Oman seurakuntamme Yhteisvastuukeräykseen voit lahjoittaa seurakuntamme Yhteisvastuutillle 

FI15 5680 0020 2637 90  tai  MobilePay-numeroon 76909.

 

Yhteisvastuukeräyksen jakoprosentit:

 

Yhteisvastuussa tapahtuu ympäri vuoden

Yhteisvastuu-talkoot hädässä olevien lähimmäisten auttamiseksi pyörivät ympäri vuoden. Aktiivisin keräyskausi kestää helmikuun alusta vappuun. Keräyslupa on voimassa ympäri vuoden.

 

Lisätietoa: https://www.yhteisvastuu.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä