Hauhon srk:n toiminta poikkeusoloissa

17.3.2020 13.21

Valtioneuvoston määräysten mukaisesti Hauhon seurakunnassa toimitetaan kirkon perustehtävät eli jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset toistaiseksi rajoitetusti.

Piispojen antaman ohjeistuksen mukaan jumalanpalvelukset toimitetaan kirkoissa ilman läsnäolevaa seurakuntaa. Hauhon kirkon jumalanpalvelus kuuluu kirkon ja seurakuntatalon piha-alueelle kaiuttimista. Jumalanpalveluksia muualta voi seurata myös internetin, radion ja television välityksellä.

Hauhon kirkko on avoinna hiljentymistä ja rukousta varten noin tunnin ajan jumalanpalvelusten jälkeen. Paikalla on myös seurakunnan työntekijä.

Kirkollisiin toimituksiin voi osallistua vain 10 henkilöä. Muu toiminta on tauolla.

Seurakunnan työntekijät ovat muutenkin edelleen seurakuntalaisten käytettävissä diakonian, sielunhoidon ja yksityisehtoollisen tarpeisiin. Pyydämme ottamaan näissä asioissa suoraan yhteyttä työntekijöihin puhelimen tai sähköpostin välityksellä. Kotihartautta varten kirkkoherranvirastosta saa hakea kirjallista materiaalia.

Tapani Vanhanen, kirkkoherra